Velkommen til våre sider om politikk!

Dersom du ikke finner det du leter etter kontakt politisk sekretariat på telefon 38 379018 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Direktesending og arkivopptak fra kommunestyremøter.

Som folkevalgt kan du kanskje finne noe nyttig her:  Folkevalgt.

Utskrift

Innbyggerinitiativ

Du som innbygger i Sirdal kan kreve at kommunestyret behandler en sak som du er opptatt av. Dersom vilkårene som er nevnt nedenfor er oppfylt, må kommunestyret ta stilling til saken.

Retningslinjer for innbyggerinitiativ

1. Du må fremme et forslag som du ønsker kommunestyret skal ta stilling til. Forslaget må ha et konkret innhold og gjelde en sak (eller saker) som kommunen er pålagt å arbeide med, oppgaver kommunen har tatt på seg frivillig eller ting som du mener kommunen bør ta et ansvar for. Forslaget må altså dreie seg om saker som kommunen har myndighet til å gjøre vedtak i.

2. Forslaget må være skriftlig. Du står fritt til å formulere forslaget.

3. Forslaget må ha tilslutning fra minst 2% av Sirdals innbyggere. Personen må føre opp navn og bostedsadresse, dette for å verifisere at personen bor i Sirdal. Det er ikke krav om at du eller de andre har stemmerett ved kommunestyrevalg – dvs det er ikke bindinger i forhold til alder, botid i kommunen eller nasjonalitet. Tilslutningen dokumenteres med underskriftsliste.

4. Det må opplyses hvem som er talsperson for forslaget (én eller flere) slik at kommunen kan gi tilbakemelding på kommunestyrets behandling av saken.

Du kan lese mer om innbyggerinitiativ her:

Innbyggerinitiativ, minsak.no