Oppdatert informasjon om Statnett sine prosjekter på Tonstad

Prosjektet Vestre korridor og NordLink

TONSTAD

Dette informasjonsarket gir oppdatert informasjon fra byggeledelsen om arbeid i og rundt Tonstad. Statnett har fire prosjekter pågående i Tonstad-området.

• Vestre korridor, ledningspakke 1: bygger ledning sørover fra Ertsmyra inkludert ny ledning mellom dagens Tonstad koblingsanlegg og nye Ertsmyra stasjon.
  • Vestre korridor, ledningspakke 2: bygger ledning nordover fra Ertsmyra.
  • Ertsmyra stasjon er delt i to prosjekter:
    • NordLink: Likestrømsanlegg som ligger sør på Ertsmyra stasjon, og er koblingspunkt for ny Tysklandsforbindelse.
    • Vestre korridor: Sentralnettanlegg som ligger nord på Ertsmyra stasjon, og er en transformatorstasjon for kobling mellom sentralnettledninger og regionalnettet.

Informasjon om de ulike prosjektene gis under.

LEDNINGSPAKKE 1

Entreprenøren Dalekovod fortsetter arbeidet med nybygging av linjer på strekningen Ertsmyra-Kvinesdal/Vollesfjord. I tillegg er de i gang med riving av den gamle simplex linjen som går mellom Tonstad og Feda.

LEDNINGSPAKKE 2

Statnetts entreprenør Valard Norway AS arbeider med bygging av ny linje til Tjørhom og Lysebotn. De benytter riggarealer ved Ertsmyra stasjon og Josdalstippen for utflygning av betong, materiell og master. Det vil foregå betongtransport inn og ut fra Ertsmyra for støping av fundamenter, og transport for levering av mastestål. Det må påregnes transport med personbiler inn til Ertsmyra og Josdalen. Det vil i hele perioden foregå helikoptertransport ut fra Ertsmyra/Josdalstippen og ut i ledningstraseen for støping av fundamenter og for mastemontasje.

ERTSMYRA STASJON

Bygningsarbeid på den sørlige delen av Ertsmyra er godt i gang og fortsetter utover høst 2017, før det startes med installasjon. På den nordlige delen av Ertsmyra har arbeidet startet opp etter vinteren. Det vil foregå transport inn til Ertsmyra både via Høgåsveien og Fv977. Det vil sommer / høst 2017 bli transport av transformatorer inn til Ertsmyra fra kaianlegg i Kvinesdal.

Agder Energi fortsetter sine arbeider med regionalnettet.

Har du spørsmål eller tilbakemeldinger, ta kontakt med

Marianne Veggeberg, kommunikasjonsrådgiver i Statnett

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kontortelefon: 23 90 45 96