Latter mellom bokhyllene

Bilde frå Rikets Stillstand
Latter mellom bokhyllene!
Det var god stemning og mykje latter på biblioteket sist torsdag, under forestillinga Rikets Stillstand.
Tor Arne Johnsen gjorde ein glitrande rolle som fjerdeamanuensis Gunnar Pensum fra Hypotetisk institutt i Bergen.
Skriftens og bokens tidsalder er byttet ut med bildets og skjermens tidsalder. Det betyr at vi har satt utviklingen i revers: Vi er i ferd med å bli aper igjen!
Biblioteket er godt nøgd med den humørfylte kvelden, og vil minne om neste arrangement på programmet:
Temakveld: Forfatterbesøk av Gunnar R. Tjomlid
Fredag 31. mars kl. 19.00 - Sirdal folkebibliotek

Bilde nytt av Gunnar Tjomlid

Det er med stor glede at biblioteket nå kan ønske velkommen til et forfatterbesøk med sirdølen Gunnar R. Tjomlid!

Gunnar Roland Tjomlid ble født i Dar-es-Salaam i Tanzania, hvor han bodde til han var to år gammel.
Bortsett fra et opphold i Kenya i perioden 1984 til 1986, har han vokst opp og bodd mesteparten av sitt liv på Tonstad. Siden 2010 har han vært bosatt i Oslo.

I 2001 opprettet han nettstedet "dikt.no", og i 2006 startet han sin egen blogg "Unfiltered Perception". Bloggen har senere skiftet navn til "Saksynt".
Det er en personlig og uavhengig blogg hvor han skriver om det som engasjerer og interesserer han. Han er ellers daglig leder og webutvikler i "Thin AS", men bruker det meste av tiden på blogg, bokskriving og foredragsvirksomhet.

I 2010 vant han kåringen "Tordenbloggen", og i 2014 mottak han prisen "Årets sterke mening" i Vixen Blog Awards, for bloggen "Saksynt".

I 2013 ga han ut boka "Placebodefekten", som handler om alternativ behandling, og hvor lett det er å lure seg selv.

I 2016 ga han ut boka "Håndbok i krisemaksimering", og det er denne boka han skal fortelle mer om når han besøker biblioteket på Tonstad.

Om boka, Håndbok i krisemaksimering:
Maten har aldri vært farligere, gatene har aldri vært mer utrygge, folkehelsa har aldri vært dårligere, seksualkriminalitet har aldri vært mer sjokkerende, og muslimer har aldri vært skumlere enn i dag.
Om vi skal tro avisforsidene. Men sannheten er ofte det motsatte. Vi lever i en bedre, tryggere og sunnere verden enn noensinne tidligere, og likevel gir media inntrykk av at enden er nær.
HVER ENESTE DAG.
Se på denne boken som et lite verktøyskrin for å tenke kritisk. Du vil lære hvorfor det meste av det du leser av helsenyheter er feil, hvordan medieoppslag rundt kriminalitet kan skape mer kriminalitet,
hvorfor eksperter ofte ikke er til å stole på, hvordan pressens språk påvirker vårt syn på verden, og hvordan evolusjon har formet hjernen din til å frykte feil ting.
HVER ENESTE DAG.
Ikke minst vil du lære å bli den middagsgjesten som alltid gjør seg upopulær ved å påpeke at saken nok er litt mer komplisert enn som så. Men når endetiden likevel er nær, har du ingenting å tape, ikke sant?