Sirdal Turistinformasjon

NYTT Bilde Sirdal Turistinformasjon sommeren 2017
Sirdal Turistinformasjon - Sommeren 2017
Velkommen - her er god informasjon både til turister og innbyggere!

Kvæven Turistinformasjon
Sirdal fjellmuseum, infosenter, Kvæven
Åpningstider:
Hver dag kl. 09.00 - 16.00
I juli måned er åpningstida:
Hver dag kl. 10.00 - 17.00
Kontaktinformasjon:
Telefon: 38 37 93 30
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.@sirdal.kommune.no

Tonstad Turistinformasjon
Tonstad sentrum, Sigbjørn K. huset
Åpningstider (26. juni - 13. august):
Hver dag kl. 09.00 - 16.00
I juli måned er åpningstida:
Hver dag kl. 10.00 - 17.00
Kontaktinformasjon:
Telefon: 474 56 743

Velkommen til Turistinformasjonen!
Her får du god informasjon om det som skjer i sommermånedene. Vi har mange flotte brosjyrer, filmer og kart til salgs. Fiskekort og bøker har vi også. Salg av kaffi m.m.

Bli med på guidet tur inn i Tonstad kraftverk! En unik opplevelse!
I juli blir det arrangert guida tur inn i Tonstad kraftverk - Norges mestproduserende vannkraftverk. Turene foregår hver mandag og fredag og varer rundt 1 time. Tidspunkt: Hver mandag og fredag i juli kl. 13.00 fra Turistinformasjonen Tonstad. Pris: kr. 80 (voksen) kr. 40 (barn/honnør) kr. 200 (Familie) Informasjon og påmelding: Turistinformasjonen Tonstad. Mer informasjon her: Guidet tur Tonstad kraftstasjon

Bilde Guida tur Tonstad kraftverk

Ikke bare informasjon - også rekreasjon!
Turistinformasjonene kan tilby flotte uteområder hvor du kan sitte ned, spise nista di, lese kart eller bare nyte den flotte naturen. Uteområdene er åpne for alle.

Her kan du ta med deg nistepakken og nyte godvêret! Det er òg lov til forsyne seg av dei mange fruktene og bæra som fins her, t.d. blåbær og tyttebær (Kvæven). Rips, stikkelsbær, solbær og eple (Sigbjørn K. hagen). Det er den estiske kunstnaren Jaröna Ilo som har stelt fram desse uteområda, med god hjelp frå Inger Frøsland, som er nabo til Sigbjørn K. hagen. Områda er ein stor glede både for auge og sjel!

Uteområde Tonstad - Hagen ved Sigbjørn k. huset

I Sigbjørn K. hagen er det mange gamle staudar og rotekte roser. De er mange folk på Tonstad som har gjeve avleggarar frå hagane sine til Sigbjørn K. hagen. Her er òg buskar med rips, bringebær, solbær, stikkelsbær og fleire gamle epletre med eple som er perfekt til kake! Ein vil oppmode alle til å ta turen innom å forsyne seg av dette ”naturlege snopet”. Det er stor og flott plen kor du kan slenge deg nedpå i sommarvarmen. Hagen er open for alle, ta med deg nistepakken, og kanskje ei god bok – og tre inn i hagen!

Bilde Sigbjørn k hage
Bilde Blomster Sigbjørn k hagen

Uteområde Kvæven - Kvæven bygdetun og rasteplass "øya" med villmarksplanter

For nokre år sidan vart det laga ei ”øy” utanfor museet. Her kan alle som vil ta seg ein pause, nyte nistepakka eller berre slappe av. ”Øya” er laga frå botnen av, ein for ein har plantene blitt sett ned i jorda. Plantene her er: røsslyng, tyttebær, blåbær, mikkelsbær, einer, ryllik, stemorsblom og fjellmarikåpe. På Kvæven er det, i tillegg til ”Øya”, ein flott og lærerik medisinhage. Her vil ein oppmode folk til å ta ein tur, lese på skilta og kjenne på mange av dei ulike luktene frå urtene. Dersom du er interessert i å læra meir om dei medisinske urtene i hagen, ta kontakt med biblioteket, her deler me ut små hefter med meir informasjon.

Bilde Øya på Kvæven