Utskrift

Sirdal Fjellmuseum, Kvæven

Endret

phoca thumb_l_2På fjellmuseet finner du en samling av flere bygg og gjenstander som viser den gamle bygdekulturen i Sirdal. Det eldste huset er fra 1770 årene. I sommermånedene tilbys guiding rundt på tunet.

Inne i hovedbygningen viser museumsutstillingen glimt fra dagliglivet i Sirdal gjennom flere generasjoner. Bruk og høsting av naturen var en viktig del av dagliglivet.

 

Du har også mulighet til å se film fra Sirdal ved fjellmuseet. Filmen gir glimt fra den langstrakte kommunen gjennom alle fire årstider. I tillegg kan en tilsvarende film fra kommunene Flekkefjord, Kvinesdal og Sirdal velges. Natur, kultur og folkeliv skildres.

1

I løpet av året holdes interessante utstillinger, konserter og andre arrangementer i museets lokaler. Den koselige peisestua er velegnet som selskapslokale for private anledninger eller møterom for foreninger og bedrifter.

Fjellmuseet tar også i mot større grupper. Det er mulighet for visning av film, omvisning på tunet og enkel bespisning. Dette må forhåndsbestilles.

3     4      

Sirdal turistinformasjon er lokalisert til fjellmuseet. I tillegg til generell informasjon og brosjyrer, kan en også kjøpe fiskekort, kart, bøker, dvd, husflidsartikler, Sirdalsferies profilartikler med mer.

Åpningstider:
Onsdag, torsdag og fredag 09.00 – 16.00.
 
Kontakt:
Sirdal turistinformasjon, Kvæven: tlf. 38 37 93 30
e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
 
675