En god opplading før de mørke vinterkveldene!

Bilde 1 Tangokonsert

Det blir heftig og intenst i kulturhuset når fire eminente musikere fra Haugesund og Karmøy gjester kommunen. Saftige tangoer, mange velkjente for de fleste av oss, kommer til å få folk i en sensuell stemning denne fredagskvelden. Dette blir en meget god oppladning før de mørke vinterkveldene.

Fredag 17. september kl. 20.00 (Kulturkafè fra kl. 19.00) / Sirdal kulturhus / Kjøp billett

Musikerne tar for seg komponisten Astor Piazzolla som ville blitt 100 år i år. Piazzolla var en verdensberømt, argentinsk orkesterleder, bandoneonist og komponist. Piazzolla skapte en ny tangostil ved å ta opp elementer fra jazz og klassisk musikk (tango nuevo).

Piazzollas musikk er intenst sentimental, sensuell og lidenskapelig, men også aggressiv, rå og smertefylt – både komplisert og enkel på samme tid. Piazzollas tango nuevo møtte stor motstand fra det tradisjonelle tangomiljøet i Argentina, men i dag regnes han som en av landets nasjonale ikoner. I 1985 ble han æresborger av Buenos Aires.

Du vil garantert kjenne igjen flere av tangoene på denne konserten.

Bilde 2 Tangokonsert

Musikerne

Du som finner veien til Sirdal kulturhus fredag 17. september, vil få servert musikk av svært høy kvalitet og stor presisjon. Det er fire svært dyktige og høyt utdannede musikere som gjester kommunen. 

Halvor Lillesund er utdannet akkordeonist fra solistklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han har vært finalist ved flere store, internasjonale musikkonkurranser. Han er også en svært dyktig pianist og er en hyppig brukt kapellmester ved Haugesund teater og har spilt i utallige musikaler og forestillinger.

Kjetil Olai Lundø er bassist med utdanning fra Griegakademiet og Norges Musikkhøgskole. Siden 2004 har han vært kontrabassist i Nord-Rogaland Symfoniorkester under ledelse av Bernhard Gismervik. Han spiller i mange band og har utallige konserter på merittlisten.

Ingrid Elisabeth Berg Tobiassen har en master som utøvende orgelmusiker, en bachelor som pianist ,og er utdannet kantor.  Hun er i dag menighetspedagog i Torvastad menighet

og orgellærer ved Karmøy kulturskole.

Almas Karakystyk har fullført masterstudiet i utøvende musikk på bratsj og masterstudiet i pedagogikk og utøvende musikk. Almas har vunnet mange priser for sine fremragende prestasjoner på bratsj og fiolin.