Det har vært stille med vaksineringsnytt en stund da Sirdal kommune ikke fikk tilsendt vaksiner til dose1 noen uker, vi fikk dermed ikke kommet videre i prioriteringsgruppen, men vi fikk fullvaksinert flere innbyggere.  

Vi vaksinerer nå i prioriteringsgruppe 3 som er innbyggere i alderen 75 – 84år. Innen denne gruppen vil det være noen prioriteringer på bakgrunn av vurdering av legene, og det er mye logistikk i forhold til vaksinens holdbarhet og hensyn til oppbevaring.  

Sist uke fikk vi tilsendt AstraZeneca (AZ) vaksinen som da primært skulle gis til helsepersonell. Det er lagt planer i forhold til dette, og vaksineringen er i gang. For å unngå å kaste doser, er det satt opp reserveliste på ansatte som kan steppe inn på kort varsel. I går kom det informasjon om å sette vaksinering med AZ på vent, på grunn av mulige alvorlige bivirkninger. Vi avventer derfor videre vaksinering med AZ vaksinen, men fortsetter å vaksinere med de dosene vi får tilsendt av vaksinen fra BioNTech og Pfizer. 

Neste prioriteringsgruppe (4) er sammensatt. Da skal en prioritere de mellom 65-74 år, samtidig skal de med høy risiko i alderen 55-64 tilbys vaksine. 

Vi poengterer at de som skal få tilbud om vaksine blir ringt til og det blir gjort avtale om tid og sted, dere skal ikke ringe selv og bestille tid for dette.