Fredag 13. september fra kl. 18.00:

Downton Abbey - Filmpremiere og feststemning på Sirdal komm. kino!

Nå er endelig ventetiden over og vi kan invitere til høstens hyggeligste gjensyn når Downton nok en gang åpner dørene – denne gangen på kinolerretet. TV-serien Downton Abbey er en av tidenes mest populære serier, og vi kan garantere at kinofilmen også vil innfri.

Filmplakat Downton Abbey.jpg   Bilete 1 frå Downton Abbey.jpg

Det blir feststemning på Sirdal komm. kino, fredag 13. september. Vi åpner dørene kl. 18.00, og det blir servert velkomstdrink og «cucumber-sandwiches» inspirert av den britiske tradisjonen med «Afternoon tea». KulturKafeen er også åpen, og her kan publikum kjøpe noe godt i glasset og diverse snacks. Det blir Norgespremiere på filmen Downton Abbey kl. 19.00 og filmen varer i to timer.

Etterpå er KulturKafeen åpen igjen, det blir quiz, tidsriktig musikk på høyttaleren og god stemning. Vi vil oppfordre publikum til å ta på finhatten og silkehanskene, i ekte Downton-stil. Velkommen! Kinobillett kan kjøpes på ebillett eller ved inngangen. Enhet for kultur håper mange vil ta turen til kulturhuset denne kvelden!

Om filmen

Kinofilmen fortsetter der serien stoppet. Handlingen utspiller seg i tidsrommet 1927 til 1929, og Downton får besøk av selveste Kong George V og Dronning Mary. Det kongelige besøket setter godset på hodet, og bringer en rekke konflikter og forviklinger til overflaten.

Herskapet og tjenerne fra TV-suksessen later ikke til å være glemt. Den amerikanske billettportalen Fandango melder at "Downton Abbey" har forhåndsolgt flere billetter enn kinosuksessen "Once Upon a Time in Hollywood", og samtlige andre av årets dramafilmer.

"Downton Abbey"-serien hadde 12 millioner seere ukentlig i Storbritannia på det meste, mens her hjemme har opp mot 700.000 nordmenn fulgt livene på det herskapelige godset som gir serien navn, ifølge UIP.

Skuespillere: Allen Leech, Elizabeth McGovern, Maggie Smith, Imelda Staunton, Hugh Bonneville, Michelle Dockery, Joanne Froggatt

Bilete 2 frå Downton Abbey.jpg