I går var det åpning av Møteplassen (tidligere dagsenter for Psykisk helse). 

Trudi Siri Solhom som jobber på Møteplassen håper at man ved å bytte navn vil få enda flere til å ta i bruk tilbudet. Solhom sier at selv om det er mange aktive brukere pr. dags dato, så tror vi som jobber her at ved å bytte navn så vil det forhåpentligvis få enda flere til å komme ettersom noen kanskje frem til nå har kviet seg litt for å ta turen siden det tidligere navnet kanskje har gjort terskelen litt høy for enkelte. Solhom sier også at det er viktig å understreke at dette tilbudet er for absolutt alle, det er et lavterskel tilbud med stor takhøyde der alle skal føle seg velkomne. 

At det er stor takhøyde og en veldig god tone inne på møteplassen kan informasjonsavdelingens utsendte absolutt gå god for. Her er det bare godt humør å spore, latteren sitter løst og samtalene er mange og varierte.

En av brukerne forteller også at uten dette tilbudet så hadde rett og slett hverdagen ikke vært så enkel, men at man ved å ta turen hit med en gang kommer i godt humør og i tillegg blir inkludert i et felleskap. 

Stian Hiim som også jobber på møteplassen sier at siden en av de største trusslene mot folkehelsa er ensomhet så er det utrolig viktig med slike tilbud som Møteplassen, det å føle seg inkludert og treffe andre mennesker er ofte den aller beste medisinen. 

Møteplassen har også faste aktivieter som matlaging, bingo og spillekveld, maling, kjøreturer og andre aktiviteter. I tillegg så reiser man innimellom også på diverse turer.

Hiim forteller at i fjor høst så ble det blant annet kjøpt inn en slaktet gris som brukerne og de ansatte i forkant av jula "foredlet" til diverse julemat, så at akivitetene er mange og varierte er det liten tvil om. I år er det forøvrig planlagt et litt mer tradisjonelt juleverksted så da er det i alle fall en av grisene i Sirdal som kan puste litt lettet ut. 

Stian og Trudi Siri vil oppfordre alle som har lyst, til å ta en tur innom Møteplassen. Åpningstidene er tirsdager fra kl. 11.30-14 og torsdager fra kl. 15.30-19. Adressen er Josdalsveien 15. 

Møteplassen avduking .JPG
Brukere og ansatte samlet foran avdukingen av det nye "Møteplassen"-skiltet. Skiltet er forøvrig laget på ASVO.