Bilde Bokbussen kjem og Tønes.jpg

Om bokbussen:

Første uka i juni og to uker i september skal bokbussen på veien igjen og besøke alle kommuner i både Aust- og Vest-Agder i anledning Bokåret 2019. Bussen skal rigges som en rullende utstilling og by på opplevelser for både små og store. Bokbussen starter mandag 3. juni kl. 9 - 10 på Sinnes skule med forfatter André Vaaler og musiker Oscar Jahnsen med barne- og ungdomsboka Direkte rødt. Deretter stopper den på Tonstad kl. 11 – 12 med forfatter Frank Tønnesen. Bokbussen kjører så videre til Gyland før første kveldsarrangement som blir i Flekkefjord.

Bussen vil være åpen for alle, og det vil være verd et besøk i utstillingen inne i bussen. Mange artige og dekorative motiver er valgt for å gi de besøkende en fornemmelse av bøkenes verden – både nostalgisk og fra helt nyere ting.

Bokbad: Frank "Tønes" Tønnesen:

Forfatter Frank "Tønes" Tønnesen bokbades av Barb L. Wang mandag 3. juni kl. 11 – 12. 

Frank Tønnesen, i musikalsk tapning bedre kjent som Tønes, debuterte høsten 18 på Pelikanen forlag med romanen Vi kan ikke ta med oss alt dette hjem.

Romanen er en samling fortellinger som flettes i hverandre. Vi blir kjent med et knippe karakterer og deres langt fra grå hverdag i en norsk kommune på Sørvestlandet. Her skules det mellom gardinene og samles på fajanse, mens diskusjoner om de sosiale kodene som dikterer hvorvidt du er nødt til å invitere naboen inn på middag hvis han ringer på akkurat idet fårikållukta sprer seg fra kjøkkenet fort kan anta uante diskusjoner. En av romanes større begivenheter er Ingrids konfirmasjon. Ingrid sin familie hadde flyttet til Tonstad for 10 år siden og skulle holde konfirmasjonen på Tjørhom Grendehus.

Ingen som har hørt Tønes vil bestride at han er en av Norges største fortellertalent. Tønnesen skriver som han synger, og beskriver karakterene med varme og humor. Parallelt med dette skriver Tønnesen ut mørkere og mer eksistensielle undertoner i fortellinger om ensomhet, tilhørighet og utestengelse.

Frank Tønnesen makter å turnere dette stoffet i et lett og slagferdig språk og viser alltid kjærlighet til disse ofte litt skyggeredde karakterene som befolker universet hans, uansett hvor små problemer de øser seg opp over, og hvor feil beslutningene deres gjerne kan være. Frank Tønnesens er absolutt de små problemenes forfatter, men de kan være store nok!