KILDEN UT I AGDER

Kilden teater og konserthus tar produksjoner ut på veien for å treffe deg der du bor. Satsingen skjer i samarbeid med Agder fylkeskommune.

I anledning sørlandsforfatteren Gabriel Scotts 150 årsjubileum setter Kilden opp hans første dramatiske verk; den varme dommedagskomedien Himmeluret. Forestillingen skal ut på turné i Agder.

KULTURKAFÉ

I forkant av forestilling er det Kulturkafé i foajeen fra kl. 18.00. Her kan du kjøpe deg litt forfriskninger og lære mer om Gabriel Scott.

BILLETT

Du kan kjøpe billett til forestillingen her: Kilden Himmeluret

Billettpris 150 (U30 under 30 år) / 200 (Honnør) / 250 (ordinær)

 

Om forestillingen:

I en liten sørlandsbygd bor det en liten gjeng sørlendinger. De er som sørlendinger flest. Ingenting skiller de fra andre folk, og ingen spesielle ting skiller denne bygda fra andre plasser langs kysten. Her er både høye og lave, blide og sinte, pietister og syndere. De har stakittgjerder, båter og hager. De bryr seg om riktig oppførsel, særlig dersom naboen skulle vise seg å ikke følge normer og regler. Med andre ord: helt alminnelige folk.

Alt er som det pleier å være, ja, egentlig som det alltid har vært, helt fram til den mystiske dommedagsprofeten ankommer bygda. Han har med seg en bok som beviser at det store Himmeluret, som driver hele verden, om to uker er i ferd med å bli ødelagt. Om kun fjorten dager er det for sent, da er dommedag over dem!

Den lille bygda med de alminnelige menneskene må straks få fart på seg dersom de skal komme til himmelen når til slutt Gud Fader, eller Djevelen, eller hvem det nå var som skulle bringe dommedag, til slutt skal komme på visitt. Anført av den selverklærte profeten Salve har de som mål å få alle til å vende om og bli frelst før det blir for seint. Og denne misjoneringen er selvsagt helt blottet for dobbeltmoral, det må man da aldri betvile fra en tidligere bryggesjauer!

Himmeluret er Gabriel Scotts debut som dramatiker, utgitt i 1905, og skal i anledning jubileet som markerer 150 år siden forfatterens fødsel, reise på turné i regi av Kilden Teater rundt omkring på Agder. Historien er noe så forfriskende (og kanskje skremmende dagsaktuelt) som en dommedagskomedie, og blir i Kildens oppsetning bearbeidet og gjendiktet av Rune Belsvik.

På scenen møter vi syv skuespillere, et pumpeorgel og en hel del oppstyr og panikk over hva som nå venter dem nå som dommedag straks er her.

 

 

Vel møtt til en spennende Kilden-produksjon i kulturhuset!

- Enhet for kultur, Sirdal kommune