Den nye miljøstasjonen på Tonstad har allerede rukket å bli et svært populært tilbud, og personbil med hengere og varebiler ruller stadig inn på området. I åpningstiden er det betjening til stede som gir veiledning om hvor og i hvilken container avfallet skal kastes. Miljøstasjonen er åpen sommeren igjennom, og tar i mot det meste av avfall som ikke kan kastes i beholderne som hver husholdning har hjemme, eller i hyttecontainerne.

Fra Miljøstasjonen

Hvor er Miljøstasjonen?

Miljøstasjonen er plassert inne ved ASVO-området. Kjører du fra Tonstad sentrum, så finner du den på venstre side av veien etter at du har passert Tonstad skole.

Åpningstidene er mandag og fredag 10.00 – 18.00

Kart Ny Miljøstasjon

Hageavfall

Hageavfall må leveres på avfallsplassen på Viraksveien. Nøkkel kan hentes på miljøstasjonen, og leveres tilbake der etter tømming.

Nyttig informasjon

I utgangspunktet må avfallet kastes av den som har det med, og noen ganger kan det være nødvendig å ha med en ekstra person til å løfte av hengere etc.

Feiekoster og spader står utplassert på stasjonen, og publikum blir oppfordret til å ta i bruk disse når det er nødvendig, for å holde området så ryddig og greit som mulig.

Miljøstasjonen er også mottak for næringsavfall, og her må avfallet først veies, og de ulike fraksjonene har forskjellig takst.

For private og hyttekunder er tømming gratis.

Alle som leverer avfall, blir spurt om bosteds eller hytteadresse, dette for bruk til statistikk, og samtidig gir det også en oversikt over hvor mange som benytter seg av tilbudet ved hver åpningsdag.

Levering til bruktbutikk

Det har også kommet en ny bruktbutikk i bygget ved siden av Kremmerhytta på Asvo-området, og om det er ønskelig å levere noe til denne, leveres det i porten på enden av bygget. Det blir så solgt videre via Asvo Sirdal AS. Betjeningen har ikke mulighet til å hente opp avfall fra containere for å ta det inn i bruktbutikken, uten å spørre kunden først om det er greit.

Dette er et nytt og godt tilbud i Sirdal, og på den nye verandaen bak Kremmerhytta er det også plass til å sitte, og kaffien skal komme på bordet om det er noen som ønsker å sosialisere seg litt innimellom opprydningsarbeidet!

Bruktbutikken har samme åpningstid som Kremmerhytta, og leveringer og handel i denne kan skje mandag til torsdag 9-16, fredag 9-17, og lørdag 10-15.

Ny bruktbutikk på Kremmerhytta