Regjeringen kom i går kveld med nye tiltak mot Koronasmitte. Situasjonen beskrives som svært bekymringsfull. Da kan det være beroligende for innbyggerne i Sirdal vite at vi etter forholdene er godt forberedt her.
Vaksineringsteamet vårt, helse og pleie/omsorg gjør en kjempejobb. Alle sirdøler over 65 år vil kunne få tredje vaksinedose før jul om de ønsker, og vi er godt i gang med vaksineringen. Store deler av helsepersonellet har også fått «boosterdosen». Vi har kapasitet til å sette de dosene vi får tildelt, og det varsles økt tilgang på vaksiner. Da skrur vi opp tempoet, og vaksinerer fortløpende. Ingen doser vil gå til spille. Kommunen har også et godt lager med hurtigtester.
Sirdal kommune ønsker alle de som skal «hjem» til jul velkommen. Samtidig ber vi dere teste dere før dere starter hjemreisen, og helst også etter ankomst til Sirdal. Det er hurtigtester tilgjengelig ved henvendelse til kommunen.
De som skal jobbe hos Sirdal kommune bes kontakte sin arbeidsgiver for nærmere instrukser om testing FØR en starter opp.
Dette var ikke den ingrediensen vi ønsker oss i førjulstiden. Det er tungt, men det er også alvorlig. Vi takker alle de som står på for å hjelpe syke, beskytte andre, og alle de som holder hjulene i gang i samfunnet ellers i denne krevende tiden.