Så beklager jeg at oppdaterte råd kom noe seint, men det skyldes at vi avventet de sentrale råd som vi først ble kjent med kl. 18.00 i går.

Sirdal kommune ønsker alle en god og smittefri påske i Sirdal. En skjør smittesituasjon, preget av muterte virus, og mange ventende besøkende gjør at Sirdal kommune ber om ekstra oppmerksomhet rundt smittevernreglene i påsken. 

I Sirdal gjelder naturligvis de nasjonale reglene for smittevern.

I tillegg vil Sirdal kommune innføre forskrift som innebærer påbud om plikt til å bruke munnbind innendørs når det ikke er mulig å opprettholde 2 meters avstand. Forskriften gis virkning fom. 26.03.21 til 11.04.21.

Smittevernlegen vil stenge alle treningssentre, Tonstadbadet, Sinnesbadet og andre kommunale lokaler hvor man ikke kan opprettholde 2 meters regelen med hjemmel i smittevernloven § 4-1.

Sirdal kommune oppfordrer sterkt til å ikke ta imot besøk i egen fritidsbolig, eller campingvogn. Møt hverandre heller i friluft hvor avstandskravene kan opprettholdes, fremfor å gå på besøk. 

Studenter, elever i videregående skole og andre som vil hjem til Sirdal i påsken, bes i tillegg til å følge de nasjonale føringer, om å gjennomføre test senere enn 24 timer før en kommer til Sirdal. Sirdal kommune tilbyr test ved hjemkomst om det ikke har latt seg gjøre.

Sirdal kommune oppfordrer også til å følge de lokale smittetiltak i butikker, skitrekk, institusjoner ol. I det kommende.

Sentrale myndigheter sier vi ser målstreken, vi oppfordres til å stå løpet ut.

Jeg ønsker dere alle en riktig fin og smittefri påske!

Husk- avstand- handvask og begrens antall kontakter!

 

Jonny Liland
Ordfører
Sirdal kommune