Det har vært en travel start på 2024 for Alf Sveinung Haughom. I tillegg til å være leder for frivilligsentralen, så er han også leder for BUA Sirdal som åpnet i fjor høst. Der man har kommet godt i gang med BUA så er det nå klart for å også fokusere på den lokale frivilligsentralen.

–  Åpningen av BUA har så langt vært en suksess der flere og flere har benyttet seg av muligheten til å låne gratis fritids- og sportsutstyr, og nå som vinterferien starter opp fra neste uke av så vil jeg oppfordre alle som bor eller oppholder seg i Sirdal til å ta turen innom klubbhuset om det er utstyr de ønsker å låne i ferien.

Som med BUA Sirdal så har også frivilligsentralen base på klubbhuset til Tonstad IL. Og det er herfra Haughom skal koordinere kommunen sine forhåpentligvis mange kommende frivillige.

–  Det viktigste for styret og meg er at vi nå kommer fort i gang med prosessen med å få tak i frivillige som ønsker å bidra til at vi kan få en god og funksjonell frivilligsentral.

Frivillig brosjyre

Mange muligheter

Og det er litt av hvert man kan være med å bidra med ifølge Alf Sveinung.

–  Det kan være alt fra lesevenn, hjelpe folk med diverse praktiske ting, besøks- og følgevenn, ja mulighetene er mange. Derfor er det viktig at folk melder sin interesse slik at vi kan begynne å kartlegge hva man har lyst til å bidra med.

Det er også mulig for folk i Sirdal å komme med sine egne innspill for hva frivilligsentralen kan bistå med.  

–  Vi ønsker innspill fra befolkningen for hva som kan være behovene som vi kan bidra med. Dette kan de melde inn på Sirdal Frivilligsentral sin hjemmeside, meddeler Haughom.

Kan også bistå lag og foreninger

Men det er ikke bare privatpersoner som frivilligsentralen kan bistå med forskjellige behov. Planen er også at lag og foreninger kan ta kontakt forteller Alf S. Haughom.

–  Sirdal Frivilligsentral skal også være et supplement til de allerede eksisterende lag og foreninger i kommunen og de er også velkomne til å spørre om hjelp til ting de måtte ønske.

Ta kontakt!

Oppfordringen fra Alf S. Haughom er derfor helt klar.

–  For å få til en velfungerende og operativ frivilligsentral lokalt så er vi helt avhengige at folk vil være med å bidra og da er det bare å ta kontakt, gammel som ung. Det å være frivillig er et utrolig givende arbeid som jeg er sikker på at mange vil ha mye igjen for å gi litt av sin tid for.

Ønsker akkurat du å bli en del av Sirdal Frivilligsentral så kan du ta kontakt med Alf Sveinung direkte på tlf. 414 57 587, eller du kan melde din interesse via frivilligsentralen sin hjemmeside.