Sykkel VM – eller Road Worlds for Seniors er et årlig arrangement som selskapet Motitech står bak. Arrangementet har på Sirdalsheimen pågått i tidsrommet 6. september – 1. oktober.
Aktivitetskoordinator Kim Lara Koopmann ved Sirdalsheimen sier at formålet med dette tiltaket har vært at eldre og personer med demens skal få følelsen av det å være dedikerte idrettsutøvere der de kan sykle på treningssykkel i kjente omgivelser.

Tilsammen finnes det tre timer med film av omgivelser fra Sirdal som deltakerne har kunnet velge mellom å bruke og som har visst seg å være veldig populære. Omgivelsene blir gjengitt via et dataprogram som heter Motiview som igjen blir koblet opp mot en storskjerm.

Fredag 8. oktober var det så klart for premieutdeling til syklistene fra Sirdalsheimen som har deltatt på arrangementet. Totalt har 260 lag deltatt med tilsammen 5000 syklister fra 11 forskjellige land, og Sirdal kom på en veldig respektabel 120 plass sammenlagt med 131,3 syklede kilometer fordelt på ni deltakere.
I tillegg til ansatte på Sirdalsheimen deltok også ordfører Jonny Liland på premieutdelingen - noe som ble veldig godt mottatt blant deltakerne. Ordfører fikk selv prøve seg på en sykkeltur og var tydelig imponert over den gode innsatsen til samtlige deltakere.